چاپ فلکسو چیست ؟
فلکسو در انگلیسی از (Flexible) گرفته شده است و به معنای انعطاف پذیر است . دلیل این نام گذاری هم استفاده از کلیشه ژلاتینی میباشد که دارای قابلیت انعطاف پذیری است .
فلکسو دارای قابلیت چاپ در انواع فویل ، پلاستیک ، متالایز آلمینیوم ، سلفون ، لیبل ، کاغذ و کارتن میباشد و محدودیتی در چاپ جنس یا محصول خاصی ندارد همچنین به دلیل داشتن سرعت و ابعاد بالای چاپ در صنعت بسته بندی کابرد بسیار بالایی دارد. این دستگاه تا 12 رنگ قابلیت چاپ دارد البته نکته حائز اهمیت این است که در پر جزئیات ترین محصولات هم از 7 رنگ بیشتر استفاده نمیشود.
کاربرد چاپ فلکسو
در انواع محصولات و جنس هایی از جمله چاپ کاغذ دیواری ، چاپ بسته بندی مواد غذایی ، چاپ فویل و سلفون ، چاپ کارتن ، چاپ انواع پاکت ، چاپ لیبل ، چاپ کارتن ، چاپ روزنامه ، چاپ ساک های کاغذی کاربرد دارد. چاپ فلکسو به دلیل گستردگی که دارد از پر سود ترین و پرکاربردترین نوع های چاپ میباشد که بستر آن هرچیزی میتواند باشد : از فیلم پلاستیکی تا فیلم های متالایز (پلیمر و لایه نازک آلمینیوم ) و پارچه و پلی استر .
مزایا استفاده از کلیشه فلکسو
سرعت : با دارا بودن جوهر های خشک شونده سریع و غلتک های در حال چرخش سبب شده در یک بازه زمانی کوتاه تعداد بالایی را بتوان چاپ کرد.
هزینه : خروجی بالایی نسبت به کاری که انجام شده ارائه میدهد و مواد مصرف شده کم هزینه میباشد. چاپگر فلکسو به دلیل اینکه به نگهداری و تعمیر کمتری نیاز دارد و بهره برداری و قیمت خرید پایین آن سبب شده هزینه چاپ به نفع مشتری کاهش یابد.
نحوه چاپ به روش فلکسو
از کلیشه ژلاتینی استفاده میشود که در قسمت های برجسته چاپ صورت میگرد و قسمت های پایین تر آن غیر چاپی هستند . قالب گیری و چاپ تصویر توسط لاستیک یا فتوپلیمری میباشد. رنگ در پشت غلطک تعبیه شده که به کلیشه چسبیده و بعد هر دفعه چاپ تصویر ، کلیشه مجدد آغشته به رنگ میشود.
انواع چاپ فلکسو
-
چاپ فلکسو استک
-
چاپ فلکسو سیلندر مرکز
-
چاپ فلکسو خطی
چاپ فلکسو استک : هر رنگ لفاف یا یک سیلندر چاپ جداگانه دارد .در این مدل چاپ به دلیل پایین بودن دقت رجیستر کردن فقط برای کار های چاپی ساده استفاده میشود. یک مزیت که نسبت به سیلندر مرکزی دارد چاپ در دو طرف است .
چاپ فلکسو سیلندر مرکز : از گرانترین ماشین های چاپی میباشد که به دلیل حرکت لفاف به دور یک سیلندر مرکزی و چاپ رنگ های متفاوت همراه با کمترین جابه جایی از دقت بالایی برخوردار میباشد. در کارهای چاپی که ترکیبات رنگی و رنگ آن دارای اهمیت بالایی است از فلکسو سیلندر مرکزی انجام میشود .
چاپ فلکسو خطی: برج های چاپ به صورت افقی در یک ردیف قرار دارند . برج ها قابل تعویض میباشند و برای سیستم چاپ هیبرید با برج افست یا گراور ترکیب میشوند.
چاپ سیلندر مرکزی و بعد استک و در آخر فلکسو خطی از دقت بالایی برخوردار است و در فلکسو مرکزی از فاصله چاپی کمتری برخوردار است .
اجزا و بخش های مختلف ماشین چاپ فلکسو
رول باز کن : محصولی که قرار است چاپ شود مقوا ، لفاف ، سلفون و… را روی رول خام یا همان رول باز کن در دستگاه قرار داده و بعد از باز شدن رول به سمت قسمت چاپ هدایت میشود.
چاپ: سیلندر آنیلوکس مخزن مرکب را درون سوراخ های ترام مانند خود نگهداری کرده و به روی کلیشه منتقل میکند. سیلندر زینک که کلیشه فتوپلیمری رویش چسبانده شده را انتقال میدهد تا به کلیشه چسبیده و در نهایت کلیشه چاپ را روی محصول انجام دهد.
خشک کن :پس از عملیات چاپ به سمت واحد خشک کن انتقال داده شده و در این بخش هوای گرم فشرده شده (قابل تنظیم ) باعث خشک شدن رنگ ها میشود که تنظیم هوا گرم بر اساس نوع جنس میباشد زیرا در صورت تنظیم نامناسب باعث تا خوردن و جمع شدن هنگام رول کردن میشود .بعد از عملیات خشک کردن و حرارت به بخش خنک کننده انتقال داده تا به دمای اولیه خود باز گردد .
رول جمع کن : در نهایت پس از چاپ ، خشک کن و طی کردن مراحل بالا به این واحد انتقال یافته تا محصول نهایی پس از رول شدن تحویل داده شود.
جنس کلیشه و اجزا تشکیل دهنده ماشین فلکسو
همانطور که بالاتر اشاره شد کلیشه فلکسو دارای خاصیت انعطاف مانند : لاستیک ، پلاستیک و یا پلیمر حساس به نور یووی ساخته شده است .
ماشین فلکسو از 4 قسمت اصلی ساخته شده است:
- قسمت تغذیه
- برج های چاپ
- بخش خشک کن
- قسمت تحویل
هزینه سفارش اختصاصی در سانیا مارکت
هزینه چاپ با توجه به قیمت روز مواد اولیه پتروشیمی و به تعداد رنگ های استفاده شده در طرح چاپی شما همچنین به نوع چاپ (سیلندر مرکزی یا استک ) بستگی دارد که کلیشه ژلاتینی اختصاصی طرح شما ساخته شده و سفارش شما قابل اجرا خواهد بود برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
Add comment